Pil Kalsium

Pil Kalsium @ OsteMatrix

Macam-macam jenis pil kalsium ada di pasaran namun adakah semuanya sama. Pastinya tidak. Bagaimana ingin memilih pil kalsium yang baik?


Sebelum itu, tahukah anda bahawa


Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia.  Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas.  Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh.


Kalsium penting untuk


 • Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, tulang, gigi dan sistem saraf
 • Ia juga menghalang tulang retak, rickets dewasa(osteomalacia), kuku rapuh, ekzema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat
 • Pengambilan 600 mg Kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis
 • Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf; menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress.
 • Ia memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam


Ostematrix Lebih daripada Sekadar Kalsium

OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  

1 biji pil kalsium Ostematrix = 1 Gelas Susu = 80 Biji Badam


Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan. Dan tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 


Siapa Yang Patut Mengambil Kalsium?

1. Ibu Mengandung
2. Ibu yang Menyusu

3. Wanita terutamanya yang sudah berkahwin, mempunyai anak & usia pertengahan
4. Lelaki dan Wanita yang menjaga kesihatan. Apa istimewanya kalsium (Ostematrix) Shaklee?

Pil Kalsium OsteMatrix, selain mengandungi Kalsium, juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  


 • Magnesium membantu penyerapan kalsium yang lebih optimum oleh tubuh badan.
 • Magnesium juga menggalakkan komposisi tulang dan rawan
 • Vitamin D membantu meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal (infeksi gusi)
 • Vitamin D juga membantu kalsium disebarkan dari sistem penghadaman ke seluruh darah dan tulang. 
 • Zink membantu membentuk kuku & rambut yang kuat & sihat, elak rambut gugur
 • Terdapatnya kombinasi kalsium karbonat dan kalsium nitrat. Penting kerana ianya sesuai diambil semasa perut kosong ataupun selepas makan.Dos Yang Disyorkan?


Kita digalakkan mengambil 1000mg kalsium sehari namun sebaiknya hanya 500mg setiap pengambilan. Kalsium yang berlebihan boleh menyumbang kepada penyakit batu karang yang sudah tentu tidak diingini oleh sesiapa pun.Bacaan lanjut tentang Pil Kalsium @ Ostematrix

Hubungi saya untuk tempahan,

Masitah
sms wassap 0192318050
me.masitah@gmail.com 
Like & pm facebook vitaminpilihanibu
 


No comments:

Post a Comment